Du är här

Aktuellt

2019-12-04

SVK har fått en skrivelse från ett stort antal uppfödare och ägare av Kleiner Münsterländer som motsätter sig bildandet av en egen klubb för rasen. Vi publicerar skrivelsen som ett inlägg i den pågående diskussionen.

SVK har tagit initiativ till ett möte mellan Kleinermünsterklubben, SKK och SVK för att skapa större förståelse för de önskemål som framkommit för att ineda en dialog och konstruktivt samarbete.

Läs skrivelsen här: Skrivelse emot egen KLM-klubb

2019-12-02

Vi har kvar ett begränsat antal av denna fantastiska bok! Passa på att köpa boken för nedsatt julpris 200,-. Först till kvarn! Läs mer i artikeln om hur du beställer den.

2019-12-02

Vi har skickat mail till alla hundägare i SVK som registrerade sin hund 2017. Där ber vi er delta i en enkät avseende population, användning, mentalitet, hälsa och exteriör. Uppföljningen av RAS är viktig för både hanhundsägare och uppfödare, samt hundägare och de som vill veta mer om rasen. Klicka på artikeln och läs mer om RAS-enkäten.

2019-11-26

Uppropet på social medier om att bilda en ”egen” KlM-klubb eller rasklubb inom SVK har lett till ett möte där deltagarna beslutade om att bilda en ny klubb. Läs mer i artikeln

2019-11-26

Det finns ett upprop på facebook där några personer bjuder in till ett möte för att bilda en klubb kallad Svenska Kleinermünsterländerklubben.

Mot bakgrund av detta vill SVK:s huvudstyrelse lämna några kommentarer. (Klicka på artikeln och läs hela inlägget)

2019-11-24

FCI har fastställt och publicerat en ny rasstandard för kleiner münsterländer på sin hemsida. Vi har inte fått någon officiell information från SKK om detta ännu och den nya standarden är inte heller översatt till svenska.  Läs mer i artikeln

2019-11-15

SVK har fått flera nya eftersöksdomare och en ny fältdomare. Här presenterar vi kort de nya domarna.

2019-11-14

Plats: TROLLE LJUNGBY

Tid: LÖRDAG 8 FEBRUAR 2020

Provet är öppet för samtliga kontinentala stående fågelhundar, tillhörande SKF och SVK.