Du är här

Så här blir du medlem och registrerar Mitt konto

BLI MEDLEM

Svenska Vorstehklubben

SVK är en specialklubb för kontinentala stående fågelhundar bildad 1917 som administrerar sju raser - se under meny Raser. SVK har tio lokalavdelningar som täcker hela landet där du kan delta på en rad olika aktiviteter. Som medlem får du delta på de lokala avdelningarnas aktiviteter, utställningar och prov. Du får också delta på SVK:s riksarrangemang och får också tidningen Svensk Vorsteh 4 ggr per år.

Så här blir du medlem

 1. Gå till vorsteh.se - det är SVK:s hemsida
 2. Klicka Logga in
 3. Välj - Skapa nytt konto
 4. Fyll i alla uppgifter
 5. Hoppa över rutan att du är medlem i SVK och rutan där man ska ange medlemsnummer
 6. Kryssa för den lokalavdelning där du är bosatt
 7. Du kan också lägga in dina hundar - skriv in registreringsnummer (SE-nummer) så kommer din hund upp i rutan under. Den syns med vit text mot blå bakgrund. Klicka på hunden. Om den inte visas under så låt SE-numret stå i rutan och gå vidare. Lägg till flera om du har det.
 8. När du är klar klickar du på - Skapa nytt konto
 9. Nu kommer du att få ett mail till din adress som bekräftar att du ansökt om att bli registrerad. OBS! Det händer att svarsmailen fastnar i någon av dina inkorgar för "skräp" eller "spam". Kolla så att det inte hamnat där.
 10. När den är godkänd får du ett mail som bekräftar registreringen och en länk du ska gå in på EN gång för att lägga in ditt privata lösenord.
 11. När du är inloggad betalar du din medlemsavgift genom att välja rutan - Betala och adminstrera medlemsavgift. OBS! läs instruktionerna på betalsidan innan du betalar

 12. När det är klart kan du logga in när du vill på Mitt konto och ändra eller lägga till information. Klicka bara på Redigera i den gröna menyn under ditt namn. Kom ihåg att SPARA innan du går vidare!

Har du problem så maila info@vorsteh.se

Familjemedlem

När du har betalat din medlemsavgift och blivit ordinarie medlem, så kan du lägga till en familjemedlem. Årsavgiften för en familjemedlem är 100 kr per år. För att registrera en, elere flera familjemedlemmar gör du så här.

 1. Din familjemedlem måste först skapa ett konto på vorsteh.se på samma sätt som du själv har gjort. När kontot är aktiverat och familjemedlemmen kan logga in så är det klart och familjemedlemmen behöver inte göra något mer.
 2. Nu kan du som ordinarie medlem logga in på ditt konto och klicka på Redigera
 3. Välj Medlemsuppgifter i fliken överst på ditt konto
 4. Scrolla ned till rutan där det står Familj
 5. Börja skriva in din familjemedlems mailadress. Då ska personen komma upp i ett fönster under.
 6. Klicka på namnet som då står i rutan
 7. OBS! Kom ihåg att spara
 8. Nu kommer du automatiskt till betalfunktionen och betalar 100 kr och då är familjemedlemskapet klart
 9. Har du som ordinarie medlem redan ett abonnemang via Payson så dras familjemedlemskapet automatiskt från ditt kort

Om du inte har tillgång till dator ska du göra så här för att bli medlem

Det underlättar för oss om du skapar ditt konto, men har du inte dator ska du kontakta vår medlemsregistrator, gärna per e-post:

E-post: medlemsregister@vorsteh.se

Lena Karén
Brovägen 3
376 37 Svängsta

Telefon: 070-932 42 77

Skicka information om dig och din hund

Ange namn, adress och telefonnummer samt namn på övriga i familjen som vill bli medlemmar. Vi vill gärna att du även anger SE-nummer för de hundar du äger så vårt medlemsregister blir komplett.

Betalning

Därefter erhåller du ett inbetalningsavi och ett medlemsnummer som blir giltigt när du betalt. Medlemsavgiften är 450 kronor per kalenderår för ordinarie medlem och 100 kronor för familjemedlem. 

Medlemsavgiften betalas till bankgiro 856-4056, Svenska Vorstehklubben. Glöm inte att ange namn och gärna medlemsnummer (inte obligatoriskt) när du betalar.

För betalningar från utlandet: Swift: SWEDSESS Iban: SE84 8000 0816 6107 4052 8575 

Betala medlemsavgift via bankgiro

Om du redan är medlem och har ett konto på vorsteh.se, men vill betala med bakgiro så betalar du in 450 kr för ordinarie medlem och 100 kr för familjemedlem per år. Du betalar till Svenska Vorstehklubben Bankgiro 856-4056. OBS! kom ihåg att ange namn och gärna medlemsnummer (inte obligatoriskt) i SVK.

Så snart din betalning är registrerad så lägger vi in nytt datum för medlemsavgift på ditt konto. Är kontot spärrat så öppnas det så snart betalningen har kommit in.

För dig som betalat medlemsavgift via Payson - men har fått nytt kort:

Om du har fått nytt kort från din bank så måste du ändra dina kortuppgifter så att medlemsavgiften kan dras automatiskt även i framtiden. För att ändra kortuppgifter gör du så här:

 1. Gå till Paysons hemsida - https://www.payson.se/sv/
 2. Logga in med personnummer och BankId
 3. Gå till dina kortuppgifter, ta bort det gamla och lägg till dina nya kortupppgifter

Då dras nästa medlemsavgift automatiskt som den ska

Provkalendern

Du anmäler dig till jakt- och eftersöksprov i provkalendern under Jakt- och eftersöksprov i huvudmenyn. Det gäller både ordinarie och särskilda prov.

Jakt- och eftersöksprov - här hittar du alla aktuella och tidigare prov från alla lokalavdelningar. 

Provanmälan - medlemmar - här får du detaljerad information om hur du ska anmäla dig till prov i nya anmälningssystemet.

Utländska medlemmar

Utländska medlemmar måste ha ett konto på vorsteh.se för att kunna anmäla sig på prov i Sverige. Gå till vorsteh.se och klicka på Logga in och välj Skapa nytt konto. Fyll i alla uppgifter och Spara. Inom några dagar kommer kontot att aktiveras av vår medlemsregistrator. Är du medlem i utländsk klubb för våra raser så behöver du inte betala medlemsavgift. Vill du registerar din hund på ditt konto för att delta på prov i Sverige, se nedan under Utländska hundar

Utländska hundar

Utländska hundar som ska gå på prov i Sverige måste registreras hos SKK (Svenska kennelklubben) och i SVK:s Resultatdatabas.

Man registerar först sin hund hos SKK genom att skicka in en kopia av hundens registeringsbevis till reg@skk.se

När hunden är registerad hos SKK skickar man hundens namn och registeringsnummer till info@vorsteh.se så att vi kan lägga in den i vår resultatdatabas (RDB)

När vi har lagt in den i RDB kan ägaren lägga upp hunden på sitt konto på vorsteh.se och anmäla sig på prov.

Svenskfödd hund som omregistrerats i annat land

Har du en hund som är född i Sverige, men som senare har omregistrerats till ett annat lands registreringsnummer ska du använda det svenska regnumret när du lägger upp din hund på ditt konto på vår hemsida. Detta på grund av att SKK konsekvent registrerar resultat i den Svenska stamboken på det Svenska registreringsnumret. Ev. överföring av resultat från svenska prov/utställningar annat land måste du själv ta hand om.

 

Foto: Kristoffer Hansson

Foto: Jonas Seger