Du är här

Avelsutvärdering, korthårig vorsteh

Avelsråden för korthårig vorsteh kommer nu till hösten att jobba med avelutvärderingar från er uppfödare.

Vi vill veta var vi står, hur aveln har framskridit, om vi är på väg åt ”rätt håll”. Till detta behöver vi er uppfödares hjälp.

Som ni säkert redan vet så bör både hanhundsägare och tikägare utvärdera valpkullarna när man fått sin tredje kull på hanen eller tiken.

Därför ber vi nu er uppfödare att plocka upp det dokument som finns på Vorstehklubbens hemsida under; Om SVK/Avelskommittén. Längre ner på sidan under rubriken Avel finns en länk till dokumentet – valputvärdering 2023 (https://www.vorsteh.se/sites/default/files/SVK/Dokument/AvelsK/SVK%20Valputva%CC%88rdering%202023.pdf).

Detta gäller främst valpar födda mellan åren 2016-2021. Vi önskar gärna få in svar oavsett om tiken/hanen haft 1 eller 3 kullar under denna tidsperiod.

Nyttja gärna fritextrutorna till information så vi kan täcka så mycket egenskaper/information som möjligt.

Fyll i denna och sänd åter till kortharvorsteh@vorsteh.se. Har ni frågor eller funderingar så är ni välkomna att ta kontakt med oss via ovan mailadress så är vi er behjälpliga.

Uppgifterna ni lämnar in kommer vara till stor hjälp i vårt arbete att se hur rasen utvecklas och framskrider. Dessa dokument är endast för avelsråden att beskåda.

Tack på förhand

Helen, Petter och Maria