Du är här

Hej alla medlemmar!

På SVK Östras hemsida ansvarar lokalavdelningen för sitt eget innehåll.

På årsmötet som var blev jag vald till ordförande i Östra Vorstehklubben. Tyvärr var det ett årsmöte med väldigt få (läs 6) deltagare som inte redan var förtroendevalda. Detta har ju varit en trend de sista åren, att färre och färre kommer.

Det innebär även att vi just nu saknar valberedning så from nästa år kanske det inte finns någon styrelse för Östra. Så vill vi ju inte ha det! Därav kommer vi att kalla till ett extrainsatt årsmöte längre fram för att vi ska kunna säkerställa att föreningen överlever samt att det blir jaktprov även nästa höst. 

Men vem är jag då? Jag har varit medlem i Östra i 6 år, kommer från Norrbotten och  är uppväxt med korthårig och strävhårig vorsteh. Själv har jag 2 korthåriga vorstehtikar där den ena ska jagas in i höst. Jag åker ofta till norr på den tidiga delen av jaktsäsongen och senare blir det fälten. Jag säger det jag menar då jag tycker att livet blir enklare på så vis. 

Min vision är att Östra ska vara en levande förening med bra gemenskap och roliga aktiviteter för medlemmarna. Men för att det ska vara möjligt så behöver vi hjälp! 
Vi har många aktiviteter planerade framöver. Dels ska vi vara med på Skoklostermässan, där vi ska ha rasmonter, rasparad, utställning, skoklosterapporten (en rolig apporttävling). Sen ska vi ha aktiviteter för nya medlemmar, viltspårsprov, eftersöksprov, fullbruksprov samt 2 jaktprovshelger med 2 grupper per dag. Vi hoppas även kunna få in en fältprovsclinic/jaktprovsintroduktion. Vi har även startat igång ett arbete med profilprodukter. 

För att vi ska ha möjlighet att genomföra alla aktiviteter så kommer vi att behöva hjälp med arbetet. 
Därför är min förhoppning att vi ska kunna jobba mer i arbetsgrupper där även engagerade medlemmar finns med! 

Tanken är att vi ska ha en arbetsgrupp för utställningar som leds av Maria Hallström-Ullman,
En arbetsgrupp för jaktproven som leds av Christer Malmqvist, en arbetsgrupp kring aktiviteter såsom träningar och kurser som drivs av mig och en grupp för profilprodukter som leds av Maria Hallström-Ullman. 

Från tidigare år så har vi sett att det ibland är svårt att få tag på provledare till våra ordinarie prov. Därför kommer vi framöver att ge förtur till de provledare (oavsett lokalförening) som provleder ett ordinarie prov till våra fält/fullbruksprov. Vi kommer även att ge förtur till de funktionärer som hjälper till på fullbruksprovet. 

Som innan kommer funktionärerna på våra ordinarie eftersöksprov få starta på funktionärsprov dagen innan till ett reducerat pris. Till er som hjälper till på Skoklostermässan ges parkering och en inträdesbiljett för dagen samt att vi kommer att ha ett lotteri med priser, bla en fri provstart på jaktprov på Långtora under hösten. 

Jag hoppas att vi kan se framåt tillsammans och se till att Östra blir landets bästa och mest inkluderande lokalförening! Styrelsen ska representera medlemmarna och därför behöver vi ha ett mycket närmare samarbete. Styrelsen ska bli bättre på att kommunicera ut vad som händer inom föreningen och vad som sker inom Svk.  

Vi ser gärna att ni medlemmar aktivt använder Östras fb grupp till att dela med er av saker som kan vara aktuella för klubben/andra medlemmar, eller kanske bara om det gått riktigt bra på er sista träning eller prov osv. Vi hoppas att fb gruppen ska ge information, inspiration och vara en mötesplats för alla medlemmar inom Östra. 

Så ni som känner att ”JA! Jag vill vara med och driva utvecklingen eller hjälpa till i denna klubb” hör av er till någon av följande kontaktpersoner; 
Utställning; Maria Hallström-Ullman 
Jaktprov; Christer Malmqvist
Träning/kurs; Andrea Brännström
Profilprodukter; Maria Hallström-Ullman

Skriv arbetsgrupp eller kontaktperson i ämnesraden och mejla till kontakt.ostra@vorsteh.se

Nu hoppas jag att våran inkorg kommer att svämma över av alla som vill vara med och att ni alla får en fin vår så ses vi (om inte förr) på kommande aktiviteter och prov! Tack för ordet

Mvh Andrea