Du är här

Aktuellt

2020-11-18

 Med anledning av kommande skärpta regler för folksamlingar 

All verksamhet inom SKK-organisationen som samlar fler än åtta personer ställs in från och med den 24 november till och med den 31 december 2020. I antalet åtta räknas även funktionärer in.

2020-11-13

SKK ser allvarligt på den allt snabbare försämringen av coronaläget. Samtliga arrangörer avråds att från och med måndag 16 november 2020 genomföra arrangemang inomhus i de regioner där skärpta lokala allmänna råd gäller. De arrangörer som väljer att genomföra arrangemang inomhus fram till och med söndag 15 november uppmanas att vidta alla de åtgärder som är möjliga för att minska risken för smittspridning.

2020-10-27

På grund av en ökad smittspridning i Sverige inför myndigheterna regionala restriktioner gällande Covid-19. Samtliga klubbar inom SKK-organisationen uppmanas att noga följa utvecklingen och anpassa sin klubbverksamhet utifrån detta. Mer information om de lokala allmänna råden finns här. Tidigare beslut inom SKK innebär att inga ytterligare restriktioner ska gälla personer ur riskgrupp än de som gäller samtliga personer i Sverige.

Läs mer i artikeln

2020-10-09

På förekommen anledning kommer här ett förtydligande gällande den exteriörbedömning som nu är möjlig för klubbar att erbjuda hundägare.

På en exteriörbedömning får hunden en kvalitetsbedömning, däremot sker ingen konkurrensbedömning. Ck är ett kvalitetspris som kan delas ut på exteriörbedömning.

De raser som har Ck utdelade i jaktkonkurrensklass som utställningsmerit för svenska utställningschampionat, SE UCh, kan alltså inte tillgodoräkna sig ett Ck utdelat på exteriörbedömning för championatet, eftersom det inte utdelats i jaktkonkurrensklass.

2020-09-27

Det har gått väldigt fort för lokalavdelningarna och medlemmarna att komma in i det nya anmälningssystemet. Läs mer i artikeln

2020-09-04

Domare Ulf Granberg, Västerbotten har genomfört det första provet i nya anmälningsystemet och satt sina betyg efter provet. Läs vad han säger.

2020-08-25

Nu har vi lanserat det nya anmälningssystemet och med det försvinner den krånglande EG-blanketten! 

Läs mer i artikeln

2020-08-14

Nu lanserar SKK en ny tjänst för dig som ska röntga din hunds höfter eller armbågar. Tjänsten kallas kort och gott SKK röntgenavläsning.

Läs mer i artikeln