Du är här

Sena Elitprovet SVK Södra 7 - 8 nov 2020

På SVK Södras hemsida ansvarar lokalavdelningen för sitt eget innehåll.

En stående programpunkt för SVK Södra är Sena Elitprovet som i år också är ett CACIT prov.

Provet arrangerades på Stefan Nilssons utmärkta fågelrika marker vid Gärsnäs slott på Österlen.

Korta dagar vid den här tiden på året gjorde att provet lades upp på två dagar med totalt 16 hundar anmälda. På grund av flera olyckliga omständigheter, Covi-19, annan sjukdom, hund som blev halt mm, så kom endast 11 hundar till start, 6 på lördagen och 5 på söndagen.

Lördagen bjöd inledningsvis på ett grått och disigt väder med bra temperatur.

Provet började på stubb och gick sedan ut i välväxta betor och avslutades i fin raps.

Hundarna hade att hantera både rapphöns och fasaner under dagen och skyttarna Nils Linde och Kocke Nilsson fick god användning av sina vapen.

Deltagare, funktionärer och publik på väg mot start inför lördagens prov

Domaren Annette Laursen dömde ekipagen på ett utmärkt sätt och ställde höga krav på de startande elithundarna. Av de 6 startande ekipagen gick hälften till pris med Ripudden’s Axa och förare Tommy Kans som dagens bästa hund med betyg 6 på fält.

Andra provdagen, söndagen, samlades de fem deltagarna och funktionärer på samma plats vid Gärsnäs slott. Denna morgon var det klarare väder så fasanerna visade sig redan på samlingsplatsen.

Provet gick på samma platser som lördagen, med stubb, betor och raps. Även på söndagen var det gott om fågel. En stor rapphönskull gick upp i början av provet och ytterligare mindre kullar med rapphöns tog till vingarna under dagen.

Hundarna hade flera stånd på fasan som fälldes. Dessvärre blev det några knallapporter för, i övrigt, duktiga hundar.

Med endast fem hundar att bedöma gick provet förhållande-vis fort och redan vid lunch kunde domaren Annette Laursen meddela resultatet för dagen, Endast en hund till pris denna dag, Pimen´s Dollar för dagen förd av Rikard Persson då ägaren Oskar Ström hade reseförbud pga Covid-19

Pimen´s Dollar blev provets bästa hund med Ripudden´sAxa som tvåa.

Något finalsläpp för CACIT blev det inte denna gång då ingen hund nådde fältbetyget 8.