Du är här

Sorglig början på 2023

På SVK Bottenvikens hemsida ansvarar lokalavdelningen för sitt eget innehåll.

Det nya året 2023 hade precis startat då jag fick det sorgliga beskedet, att två av SVK Bottenvikens profiler som varit med sedan föreningens linda har gott ur tiden.

Agneta Forsström 1937-2022 och Ove Riström 1941-2022.

Rara Agneta, utan knot så skötte hon all administration för ordinarie utställningar, eftersök-, jakt- och viltspårprov. Alltid glad men bestämd såg hon till att provledare och domare delgav sina resultat. Sista uppdragen lämnade Agneta så sent som 2014. För sitt arbete tilldelades hon Hedersnål år 2000 och Lilla Hederstecknet året därefter. Under 15 år arbetade jag och Agneta ihop som sekreterare i utställningsringen, en rolig tid och med hennes kunskaper mycket lärorikt. Strävhårig vorsteh och även strävhårig tax låg henne varm om hjärtat. Agneta personifierade ideellt arbete i det tysta till stort gagn för klubben.

Ove med sina roliga historier som han alltid tog tillfälle att berätta för nya och gamla medlemmar. Även Ove tilldelades Hedersnålen år 2000 för sitt arbete inom SVK Bottenviken. I familjen fanns korthårig vorsteh och även Irländsk röd setter som Ove födde upp tillsammans med sin rara fru Kerstin.

Vi minns Agneta och Ove med värme och våra tankar går till respektive familj.

SVK Bottenviken genom Ann Lundgren