Du är här

Viltspårmästaren 2023

Viltspårmästaren 2023

Det drar ihop sig till årets upplaga av ”Viltspårmästaren”. Lördag den 17 juni går mästerskapet av stapeln på olika ställen i landet beroende på var avdelningsrepresentanterna bor. Prisutdelningen äger rum via Teams på söndag 18 juni. De deltagande hundarna är i åldrarna 3-11 år och består av3 korthårig vorsteh, 2 strävhårig vorsteh och 3 kleiner münsterländer:

SVK/Södra: Münsterkullens Non Stop, kleiner münsterländer, äg Sten Rodenstam

SVK/Småland-Östergötland: Vretstugans Raska, strävhårig vorsteh, äg Kerstin Flygh

SVK/Västsvenska: J SE UCH Skrämmens G-Cesar, kleiner münsterländer, ägare P A Bäcklund

SVK/Östra: Fugleskogen's Etd-Frodo, kleiner münsterländer, äg Hari Kanerva

SVK/Mellansvenska. Familien Mögelhöj’s C’Kira, strävhårig vorsteh, äg Henric Johansson

SVK/Jämtland-Västernorrland: Sångbergets Ättja, korthårig vorsteh, äg Ulrika Zetterholm Vestlund

SVK/Jämtland-Västernorrland: Rodedalens Arawaza, korthårig vorsteh, äg Katarina Stenvall

SVK/Bottenviken: Ganjos Junior, korthårig vorsteh, äg Anna-Carin Karlsson

Första Viltspårmästerskapet

När och var är då bilden tagen och hur hör den ihop med kommande mästerskap? Jo, på bilden ses hela startfältet inklusive domare vid det allra första Viltspårmästerskapet som ägde rum i Härnösand när SVK:s 100-årsjubileum inleddes med pompa och ståt den 16 juni 2017. Under det som kom att kallas ”Härnösandshelgen” ägde inte bara Viltspårmästerskapet rum utan även avelskonferens, jubileumsmiddag och Riksutställning. Vädret var bedövande vackert och blev en helg som ingen glömmer i första taget!

Den gången vann SVK/Södra Viltspårmästerskapet genom Per-Åke Hellströms strävhårshane Klosterskoven’s E Exxon. Sedan starten har Södra kammat hem mästerskapstiteln 2 ggr. Förra året vanns titeln av Jämtland-Västernorrland för 3:e gången. Då, liksom 2021, blev korthårstiken Sångbergets Ättja Viltspårmästare. År 2020 ställdes mästerskapet in pga pandemin och därefter har det hela arrangerats i decentraliserad form. Den 18 juni får vi veta vilken lokalavdelning och vilken hund som tog hem årets mästerskap – lycka till alla startande!