Du är här

Utställning

På SVK Östras hemsida ansvarar lokalavdelningen för sitt eget innehåll.

På en hundutställning visar du upp din hund och kan vinna priser och andra utmärkelser. Du får också chansen att träffa andra hundintresserade, och du som är uppfödare kan få vägledning vid avel. Svenska Vorstehklubben Östras hundraser tillhör alla grupp 7 som består av engelska och kontinentala stående fågelhundar, det vill säga jakthundar som söker fågelvittring i luften och markerar för jägaren var fågeln finns.

Det finns information och bestämmelser att ta del av och tänka på innan hunden anmäls till en hundutställning och förberedelserna börjar långt innan utställningsdagen. Väl förberedd, kan du se fram emot en utställningsdag med fokus på hunden och på de värdefulla erfarenheter ni kan skaffa er inför kommande utmaningar, både i och utanför utställningsringen.

Svenska Vorstehklubben Östra arrangerar två utställningar årligen som är öppna för raserna inom klubben. Det grundläggande syftet med hundutställningar är att ge stöd till den exteriöra delen av avelsarbetet. Klubben bjuder på välplanerade arrangemang med en trivsam atmosfär både i ringen och runt omkring.

Anmälan

Anmälan till utställning görs här. Man måste vara inloggad för att kunna anmäla sig till utställning. 

Priser

Valpklass 1, 4-6 månader, pris 200 kr, inofficiell.
Valpklass 2, 6-9 månader, pris 200 kr, inofficiell.
Champion och Veteran, pris 200 kr.
Övriga klasser, pris 350 kr.

Betalning

Anmälningsavgiften betalas till SVK Östras PG 118 93-5 samtidigt som anmälan. Ange datum och plats, klass och hundens reg.nr.

Om du betalar från annat land än Sverige
IBAN: SE14 9500 0099 6034 00118935
BIC-kod (SWIFT-adress): NDEASESS

Efteranmälan

Vid vissa utställningar kan efteranmälan vara möjlig. Kontakta alltid provsekreteraren i sådant fall. En tilläggsavgift på 50 kr per prov tas då ut och betalas samtidigt med ordinarie avgift.

Återbud

Vid återbud pga. skada, sjukdom etc. med veterinärintyg kommer en administrativavgift på 100 kr att behållas av klubben. Vid övriga återbud återbetalas ej anmälningsavgiften. Meddela kassören till vilket kontonummer som pengarna ska sättas in på