Du är här

Nya domare

Nya domare

Klubben har fått nya eftersöksdomare och en ny fältdomare. Här presenterar vi kort de nya domarna.

Eftersöksdomare

Per Sundström

Elevtjänstgöringen och aspiranttjänstgöringen har gått bra. Jag har haft förmånen att följa med kompetenta och erfarna domare som har varit mycket välkomnande, bidragit med sin kompetens, svarat på frågor och i stort tagit sig tid att hjälpa mig i min utbildning. Även många startande har varit förstående och varit positiva i samband med de prov jag tjänstgjort på.

Agneta Aldor

2003 kom KLM in i mitt liv och sen har det bara rullat på. I dag har jag fyra stycken, egen uppfödning i liten skala, är provledare och aktiv i Lathundsgruppen. Att bli domare känns som en spännande fortsättning och jag är mycket ödmjuk inför uppgiften. Elev- och aspiranttiden har varit roliga och det har varit väldigt givande att gå med erfarna domare som delat med sig av sina erfarenheter och diskuterat olika situationer. Nu ser jag fram emot kommande uppdrag och ska göra mitt bästa för att bli den domare jag själv vill möta på prov.

Pär-Lars Cummings

Född och uppvuxen i Stockholm. Min Far är från Jamaica och min Mor är svensk. Redan i tonåren växte mitt intresse för jakt och fiske. När jag fyllde 18 år köpte jag min första bössa och jagade framför allt duvor, gäss och änder. Gift med Carina Cummings och har två döttrar, två söner och vi bor i Upplands Väsby. I dag jagar jag det mesta men fågel över stående hund är nr 1. Ser fram emot att kunna bidra med min tid, så att våra raser växer vidare.

Josef Alenius

Josef Alenius, 41 år och bor i Lycksele med fru och dotter. Har haft vorsteh i snart 20 år och för tillfället så har jag ett korthår och ett strävhår som båda är jaktprovschampions. Jag jagar fågel både på skog och fjäll så mycket tiden räcker till, när föret sätter stopp så brukar det bli lite klövviltsjakt. Att bli domare känns spännande och det ska bli mycket roligt att få döma hundar i alla grenar och på alla fältslagen!


 

Petter Ekblom

35 år. Bor utanför Luleå tillsammans med mina 3 korthåriga vorsthrar som jag jagar och kör lite drag med. Förutom fågeljakt blir det även en del jakt med ställande och drivande hund. Sitter i styrelsen för SVK Bottenviken. Till vardags arbetar jag i byggbranschen.

Torulf Johnson

44 år bor i Blåsmark med sambo och två barn och 4 hundar. 
Jag har påbörjat utbildningen till fältdomare, och får tacka för all den hjälp som jag har fått hittills i min utbildning. Ser fram emot den fortsatt utbildning och hoppas på fler lärorika möten!

Fältdomare

Jim Vejby

Jag är uppvuxen i Sörmland där jag grundlade mitt vorstehintresse i unga år som jaktelev och jaktkamrat hos Jan Åkerman. Sedan snart 2 år bor jag i Härjedalen tillsammans med min sambo Annichen och våra hundar. Genom åren har det allmänna jaktintresset samlats ihop till att idag endast gälla jakt över stående fågelhundar och då i synnerhet kontinentala raser. I det intresset ligger den största viktningen vid hundens förmåga och prestation. Jag vill vara mycket på fjäll, skog och fält för att utöva min domargärning samt att bidra till att utveckla vårt sätt att förhålla oss till provdeltagare, varandra, elever, aspiranter m.fl. Enda farhågan jag har är att domarinsats skall ta tid från min egen jakt och hunddressyr så utifrån den insikten har jag slutat lönearbeta. Nu kör vi. Tack Tom Ringholm för ditt förtroende.