Du är här

Provanmälan - medlemmar

Så här anmäler du dig till prov i anmälningssystemet

Här kan du se hur man skall göra för att anmäla sig till prov i det nya systemet.

Steg 1 Provkalendern på hemsidan

På vorsteh.se finns nu en ny huvudmeny Jakt- och eftersöksprov. Där kan du se alla prov som lagts upp eller välja en lokalavdelning. Både eftersöksprov och fältprov kommer att ingå i det nya systemet.

Eftersom vem som helst kan se uppgifterna på vår hemsida så lägger vi bara ut grundläggande information om provet på den öppna delen av hemsidan. Är du inte inloggad så ser du alltså inte alla information om provet.

För att se all information och göra din anmälan måste du logga in på ditt konto.

Öppen för anmälan

Ute till höger om provet står om provet är öppet för anmälan eller stängt.

Alla prov kommer att öppnas tidigast 60 dagar före provet. Detta har vi infört för att betalsystemet ska fungera smidigt. I informationen om provet anges vilket datum det öppnas för anmälan och när det stängs.

Ordinarie prov

Dessa kommer att läggas upp av SVK och inledningsvis vara stängda för anmälan. De lokala provledarna kommer att lägga in resterande information och information om när provet öppnas för anmälan.

Särskilda prov

Dessa kommer att läggas upp av de lokala provansvariga eller de som har hand om hemsidan. Även här kommer provledarna att lägga till ytterligare information och hantera proven som vanligt.

Steg 2 Välj ditt prov

Provkalender ser ut så här. På denna bild är det ett testprov vi har lagt in. Klicka på det prov du valt.

Steg 3 Information om provet

Då ser du denna bild. I menyn ser du fliken Anmälan. OBS! du måste vara inloggad för att kunna se fliken och kunna anmäla dig till ett prov.

Steg 4 Anmälan

När du klickar på anmälan så visas anmälningsblanketten som ser ut så här (se bild nedan).

Först anger du om du själv ska vara förare eller om det är någon annan medlem som ska föra din hund. Om någon annan medlem ska föra hunden väljer du Annan förare och skriver namnet som då kommer upp i menyn under rutan. Klicka på namnet så anges den personen som förare.

På ditt konto har du ju redan registrerat dina hundar, så det är bara att välja den du ska anmäla.

Du ska också ange den klass du anmäler dig till. Om det är ett fältprov du anmäler dig till så kan du ange medförda betyg från spår och vatten, samt datum och provort. Detta är bara en upplysning för provledaren. Slutgiltig sammankopplingen mellan eftersöks- och fältbetyg görs i Resultatdatabasen (RDB).

Du behöver inte längre fylla i eller skicka med någon EG-blankett

Kom ihåg att spara registrering innan du går vidare till betalning

Steg 5 Betalning

När du sparat provet så kommer du automatiskt till betalning och som status står Klar för betalning. Klicka på betalknappen och betala med kort eller banköverföring precis som i en vanlig e-butik. Kortuppgifterna kan sparas så att du slipper att fylla i dem nästa gång.

Kommer du inte med, t.ex. på grund av platsbrist, så återbetalas anmälningsavgiften automatiskt efter 60 dagar.

När du har betalt kommer du att få ett mail som bekräftar att du är anmäld och har betalt avgiften. Du ser nu också att din status för provet är Väntar på bekräftelse (se mer om det nedan)

Du kommer också att få ett mail från Payson med bekräftelse på att du har betalt. Det ser ut så här.

Där står att den väntar på att säljaren ska behandla ordern. Det är standard eftersom Payson mest används av e-butiker. För oss betyder det att anmälan kommer att hanteras av provledaren.

Steg 6 Mitt konto

När du är anmäld och har betalt kommer du att se alla prov du är anmäld till under Mitt konto när du är inloggad. Du kan gå in på din anmälan och göra ev. kompletteringar (t.ex. att du är klar med eftersöksproven) eller rätta något som blivit fel.

Det är viktigt att kolla din status för provet längst ned i texten

Status - Väntar på bekräftelse

Nu står det ”Väntar på bekräftelse”. Det betyder att du är anmäld och har betalt provavgiften.

Status - Klar för deltagande

När provledaren ändrar din status till ”Klar för deltagande” så betyder det att du kommit med på provet. Du får nu ett mail som bekräftar att du kommit med på provet och först nu dras pengarna för provavgiften från ditt kort. Ändras inte status till Klar för deltagande är du inte klar för provet och inga pengar dras från ditt konto.

När du är klar för deltagande får du ett nytt mail från Payson som bekräftar att avgiften nu överförs till lokalavdelningen eftersom du kommit med på provet. Det mailet ser ut som bilden nedan. Där står att din  order är på väg, men för oss betyder det att du är klar för deltagande på provet.

Status - Väntelista

Om provet är fullt kan du komma på en väntelista och det bekräftas med ett mail. Om du kommer med på provet får du ett mail där du uppmanas att betala provavgiften. När du gjort det ändras din status automatiskt till "Väntar på bekräftelse" och när provledaren har bekräftat att du kommer med på provet så står det "Klar för deltagande".

Radera ditt prov

Om du vill ta bort ett prov du är anmäld till så ska du göra så här. Logga in och välj Mittkonto. Där ser du de prov du är anmäld till. Klicka på visa och då ser du din anmälan. Välj Redigera och gå längst ned. Där står radera, välj det och bekräfta att du vill radera det. Inga pengar dras från ditt konto om du har status Väntar på bekräftelse. Har du redan fått Klar för deltagande så kommer provavgiften att dras från ditt konto.


Det här händer efter provet

Omdömen/Betyg

När provet är klart går domaren in och lägger in sina omdömen och egenskapsbetyg

Resultatdatabasen

När alla hundar har fått sina betyg kommer resultatredovisaren i din lokalavdelning att lägga in resultaten i vår resultatdatabas (RDB) där de officiella resultaten lagras. Där kan du efter några dagar hitta ditt resultat. Här hittar du RDB

SKK

Sista steget är att vi i SVK överför resultaten till Svenska Kennelklubben och då kan du se resultaten även där. Det kan ta lite tid innan resultaten kommer till SKK.


Så här gör du som utländsk deltagare på SVK:s prov

Konto på vorsteh.se

Om du är medlem i en utländsk rasklubb för våra raser kan du delta på prov i Sverige. Först måste du skapa ett konto på vorsteh.se för att kunna anmäla sig på prov i Sverige. Du ska kontakta medlemsregister@telia.com för att få ett medlemsnummer som de måste ha för att skapa ett konto. Gå in på vorsteh.se och klicka på logga in/Skapa nytt konto och följ intrsuktionerna.

Du måste också registerar din hund

Utländska hundar som ska anmälas på prov i Sverige måste registreras i SVK:s Resultatdatabas. Detta måste man göra för att hunden ska visas på ditt konto och automatiskt registeras på din anmälan till prov.

Du ska ansöka om att få din hund registrerade genom att skicka en kopia av stamtavlan till info@vorsteh.se. När de finns i RDB kan du lägga upp hunden på ditt konto på vorsteh.se och anmäla dig på prov.