Du är här

Provledarutbildning 2021

På SVK Mellansvenskas hemsida ansvarar lokalavdelningen för sitt eget innehåll.

Provledarutbildning 2021

Vill du hjälpa oss i SVK mellansvenska genom att utbilda dig till provledare? Vi kommer att genomföra en utbildning i vår (datum och plats ej bestämt ännu). Behovet är extra stort i Värmland. 
Utbildningen omfattar teori vid ett tillfälle (heldag) och efter godkänd teoriutbildning går man praktik vid två prov, ett eftersök och ett fältprov.

Vem Kan bli provledare?

Du bör ha erfarenhet som medlem i SVK och ha god vana att starta hundar på våra jaktprov. Önskvärda egenskaper är t.ex. att du är lugn, trygg, förtroendeingivande, lojal och kunnig, du ska även vara bekväm att tala inför en större grupp människor.

Du kan läsa provledarkompendiet så får du en överblick över en provledares uppgifter. Här hittar du kompendiet - Provledarkompendium

Hur ansöker jag till utbildningen?

Skicka oss en kort presentation av dig själv och dina erfarenheter av jaktprov till SVK Mellansvenskas e-postadress mellansvenska@vorsteh.se.

Vi kallar sedan de som blivit antagna till utbildningen via mejl, då bifogas även utbildningsmaterial.

Tid och plats

Pga rådande omständigheter kan vi för närvarande inte bestämma tid och plats men troligtvis under våren (mars/april). Praktik kommer att bokas in på ordinarie prov under 2021 för de som blir godkända på teoridelen.

Du som redan är provledare

Du som redan är provledare men ej tjänstgjort på några år. Passa på att anmäla dig till utbildningen och uppdatera dig om du känner dig sugen att bli aktiv igen. 

Kursledare och kontaktperson

Kursledare:                         Eva Kits Nilsson och Lisa Danielsson


Kontaktpersson:                Tomas Jensen   070-666 23 23