Du är här

God Jul och Gott Nytt År till alla medlemmar!

På SVK Mellansvenskas hemsida ansvarar lokalavdelningen för sitt eget innehåll.

Man kan lätt bli lite mossig i dessa tider, tider av hopp och förtvivlan, men någonstans i tunnelns ände hoppas vi komma i gång med alla våra aktiviteter runt om i vår avdelning och i övriga landet igen. 

Trots pandemin stannade inte verksamheten upp helt under året. Vi lyckades bl. a.  genomföra vårt klubbmästerskap i viltspår där vi genom gott samarbete med SSRK  (Svenska spaniel och retrieverklubben)  höll prov på  7 olika platser, i Dalarna anordnade Lisa Danielsson och Fredrik Andersson några träningskvällar, här hemma på Trossnäs tränade vi fullbruk några onsdagskvällar i våras och en weekend där Peter och Ewa Book kom upp och hjälpte till. Även på Ervalla har både prov och träningar arrangerats.

Särskilda prov har varit mycket populärt under året, inte mindre än 25 fältprov varav 3 på skog, 18 eftersöksprov och ett fullbruksprov har anordnats.

Det jag har saknat mest är riksutställningen på Herrfallet och naturligtvis riksprovet som skull ägt rum i västsvenskas regi och givetvis alla personliga kontakter med er medlemmar.

Jag har under året kunnat ägna mig ganska mycket åt min fågeluppfödning och utsättning av de små bevingade självmordskandidaterna. Tycker väl att jag lyckats något sådär men det ska bli bättre. Rapphönsen trivs med de gröna vintrarna och håller ihop bra i kullarna fasanerna vill inte riktigt vara där jag vill utan de håller sig gärna på och runt omkring landsvägen där en och annan tyvärr blir överkörd och det är svårt att bedriva säker jakt.

 

Nu hoppas jag innerligt att vi går mot normala tider igen och att vi som kan erbjuda er möjlighet till träning och lite jakt tillsammans med våra kära hundar kan göra det under normala förhållanden, för visst är det vi håller på med djäv… väldigt kul.

Vill också passa på att påminna er som ännu ej skapat ett ”Mitt konto” på Vorsteh.se att göra det, där betalar du enkelt din medlemsavgift. Vi jobbar även på hur och var vi ska lyckas få till ett årsmöte, förslag på plats och aktivitet mottages gärna. (om pandemilagarna så medger förstås) 

Slutligen vill jag önska alla en riktigt god jul och ett riktigt gott nytt händelserikt år med era hundar. 

Tomas Jensen Ordf.