Du är här

VILTSPÅRMÄSTAREN LÖRDAG 19 JUNI 2021

VILTSPÅRMÄSTAREN LÖRDAG 19 JUNI 2021

Under jubileumshelgen i Härnösand 2017 genomfördes SVK:s första viltspårmästerskap, ”VILTSPÅRMÄSTAREN”. Mästerskapet har därefter arrangerats 2018 och 2019. Det planerade mästerskapet 2020 blev som alla vet inställt pga Coronapandemin. Men nu, 2021, kör vi igen!

Pandemin påverkar oss fortfarande och därför blir det i år ett annorlunda upplägg. Mästerskapet delas upp på tre eller fyra olika platser i landet beroende av var anmälda deltagare bor.

Under fredag kommer domare och tävlingsledning ha en förberedande webbkonferens. På lördag, genomförs spårprovet, därefter har domare på nytt en webkonferens där resultatet gås igenom och segrare utses. Senare på eftermiddagen bjuds alla deltagare och domare in till ett gemensamt webbmöte för redovisning av resultatet och prisutdelning. 

Information

¨För ytterligare information kontakta:

Ingmar Tykesson, 070-528 20 96 e-post eller Andreas Nyquist, 070-542 97 60, e-post

TÄVLINGEN

Tävlingen avgörs på ett officiellt Öppenklasspår och är också meriterande. Till vinnare utses det ekipage som har bästa resultat på spårprovet och som vid ett skarpt eftersök bedöms skulle göra det bästa arbetet.

UTTAGNING

Varje lokalavdelning ges möjlighet att utse ett ekipage och en reserv.  Reserv startar endast om ordinarie ekipage får förhinder. Särskild inbjudan kommer att skickas ut till lokalavdelningarna.

KOSTNADER

Deltagaren representerar sin lokalavdelning, varför avdelningen står för deltagarens kostnader. SVK står för domarkostnader, priser mm.

Välkomna till denna utmaning!