Du är här

SÅNGBERGETS ÄTTJA VILTSPÅRMÄSTARE 2021

SÅNGBERGETS ÄTTJA VILTSPÅRMÄSTARE 2021!

Årets upplaga av Viltspårmästerskapet blev en dundersuccé. Att sol och extrem värme påverkar hundars prestationer negativt kan man nog ta med en nypa salt, för av nio startande gick inte mindre än fem till 1:a pris ÖKL.

Bäst av dem alla var - för andra gången i mästerskapets historia – deltagaren representerande SVK/Jämtland-Västernorrland. Korthårstiken SÅNGBERGETS ÄTTJA, ägd av Ulrika Zetterholm Vestlund förd av Roger Sjödin kammade hem 2021 års titel.

På andra plats kom TRUBADURENS JOHNNY CASH, ägd och förd av Emma Dahlström från Södra och på tredje plats RONJA representerande Mellansvenska, ägd och förd av Frank Lehnert. Alla övriga placerades på en hedervärd fjärde plats. De hundar som förutom trion i topp erhöll 1:a pris i ÖKL var Myrbrännas Eroz, ägare Johan Georgsson från Småland-Östergötland och Axxa, förd av Mia Lundin Jämtland-Västernorrland. GRATTIS till er alla och tack till alla domare, övriga funktionärer och vår sponsor Bozita Robur.

I Svensk Vorsteh nr 3 får vi läsa mer om årets mästerskap, prestationerna och hur man tänker sig fortsättningen. Förhoppningsvis får vi uppleva ett startfält som utgår från en och samma plats 2022!

SÅNGBERGETS ÄTTJA, Roger Sjödin

 

TRUBADURENS JOHNNY CASH, Emma Dahlström

RONJA, Frank Lehnert

AXXA, Mia Lundin