Du är här

Rapport från Norrveckan

På SVK Bottenvikens hemsida ansvarar lokalavdelningen för sitt eget innehåll.

Då var årets Norrveckanprov till ända.

Det blev 6 grupper fredag, 7 grupper lördag(rekord?) och efter många strykningar landade vi på 3 grupper på söndagen.

Totalt gick 24st hundar till pris!

Omän inte fåglarna låg så tätt som man kanske önskar, så tror vi att dom flesta hundarna har haft chans på fågel/fågel i sökområdet!

Till dom som hade lite mindre tur denna helg, bättre lycka nästa gång! Eller som en deltagare från Västsvenska sade: "Det är bättre med lite otur, än ingen tur alls!"

Vi har även haft med någon "praktikant" som har följt med för att se och lära för framtiden. Men även deltagare som har startat för första gången här. Redan nu har dessa meddelat att dom avser starta/komma på nästa års prov. Sådant värmer och det bevisar att vi gör någonting bra. Här ska allt från funktionärer till deltagare klappa sig sjävla på axeln! Genom att hålla god ton, skratta, peppa och liknande i skogen till att prata gamla jaktminnen på middagen bidrar allt till en trevlig jaktdag som är värd att minnas!

Vi tackar än en gång Ledfats Jaktklubb & Arvidsjaur Jägargille för att vi får anordna prov på deras fantastiska marker!

Tack till domare Jonas Seger, Mattias Larsson, Erik Gustafsson, Pär Sundström, Tord Stenlund, Fredrik Lilliehöök, Juha Åkerblom samt domarelev Anna Klockervold!

Tack till markvisare som gjort sitt bästa för att visa grupperna till "dom bästa ställena"!

Tack till Lapplandsmat som stått för maten samt servicen runt om, som underlättade mycket för våra funktionärer!

Sedan ett extra stort tack till provledare Paul Waserbrot samt Johan Öberg som har fixat det mesta, både före och under provet!