Du är här

Debutantprovet på Isaksbo 11 december

På SVK Mellansvenskas hemsida ansvarar lokalavdelningen för sitt eget innehåll.

Debutantprov i med mycket bra hundar i snöväder

Debutantprovet på Isaksbo 11 december lockade många nya hundar och hundförare. Provet arrangerades för att ge hundar och hundförare som inte gått prov tidigare en chans att få sina hundar bedömda och förhoppningsvis inspireras att fortsätta att gå prov. Dessvärre kunde vi inte ge plats för alla anmälda, men nästa år ska vi förhoppningsvis genomföra två debutantprov för att ge nya hundar och förare en möjlighet att uppleva gemenskapen på prov och få testa sina hundar

Dagens domare Lisa Danielsson gjorde ett fantastiskt och uppskattat jobb med att förklara hur ett prov går till och stötta deltagarna under dagen med goda råd och konstruktiv kritik. Provledare Christina Berg förklarade också hur ett prov går till och ledde "baktruppen" av deltagare och åskådare där man delade på goda råd och många både goda och mindre bra erfarenheter. 

Från SVK Mellansvenska deltog också Mårten Berg och Frederik von Essen, som också var dagens skytt.

Tack också till Anders Yngvesson, dagens värd och markvisare. Utan den insats ni gör som markägare skulle vi inte alls ha samma möjlighet att träna och prova våra hundar.

Lisa Danielsson summerade dagen med att hon var imponerad över hundarna som gjorde väldigt många bra insatser. En del otur och besvikelser inträffade förstås under dagen, som det alltid gör när de flesta är unghundar, men alla hundar var kvar hela dagen.

Vi upplevde att deltagarna uppskattade dagen där man fick många goda råd, nya erfarenheter och framförallt en positiv kritik om sin hund från domaren Lisa. Alla kunde åka hem med sina fina hundar och alla var nog på det klara med vad man ska träna vidare med i nästa fas. Det är ju just det som är en av poängen med våra prov.

 

En glad Susanne Essén som på sitt allra första prov fick förstapris i ÖKL med Duchesse, som till vardags heter Solo

 

 

 

 

 

 

 

Tappra Sässan och Håkan Nisterling fick tredje pris i UKL