Du är här

Vilken medlemshelg!

På SVK Jämtland-Västernorrlands hemsida ansvarar lokalavdelningen för sitt eget innehåll.


Då var medlemshelgen till ända och jag tror att jag inte bara talar för mig själv när jag skriver att vi åker från Forswards Hund & Jakt med inspo och träningstips för oss själv och våra hundar. 

Klockan 09.00 infann vi oss inne i värmen hos Forswards i Getåsen. Här bjöds det på smörgåsar och kaffe medan Jenny Olsson höll en fantastisk föreläsning om Fullbruk. Här fick vi ta del av vad Fullbruk är, varför vi har denna typ av prov, hur de olika momenten och delarna går till samt se filmer för att bilda oss en ännu större förståelse. Jenny har tagit hem några 1a pris i Fullbruk och kunde med andra ord också ge oss superbra tips och trix vi kunde ha användning för om vi bestämmer oss för att starta med våra egna hundar någon gång i framtiden.
 

Efter föreläsningen delade vi in oss i grupper och ett rullande schema för att alla skulle få testa på stationerna dom önskade testa. 
"Prova på stationerna" vi hade var följande:

  1. Långapport
  2. Rävsläp
  3. Smygjakt och lugn på pass
  4. "Vattenapportering"/ dirigering - men som i helgen skedde på land med dirigeringsövningar (vilket var kanon och där man också faktiskt börjar träna dirigering med sin hund)
  5. Viltspår
  6. Skytte

Stationerna genomfördes sedan i ihållande regn och med en vind som gjorde att fingrarna frös mer än vanligt, men det verkade inte bekomma någon - varken hundar eller förare. Runt 13.00 bjöds det på hamburgare inne i värmen (två tappra hjälpar stod ute och grillade dessa hamburgare, tack Annichen och Maria) och lagom till att vi skulle gå ut igen och fortsätta med våra stationer blev det uppehåll så alla hann torka upp något innan det vid 16 var dags att avrunda dagen. 

På kvällen var det gemensam middag där det bjöds på god mat och naturligtvis gott sällskap. Bo Hallnäs och Anders Flodin tackades för sina fantastiska insatser som sekreterare och viltansvarig, en sentimental avtackning med återberättande av fina minnen och tankar. Efter gräddvispningstävling och kaffe var det för några dags att avrunda för att ladda om inför KM i apportering och KM i skytte dagen efter. 

 


Bättre väder och KM i skytte och KM i apportering, hur svårt kan det vara?
Ganska svårt som det verkar, men kul!

På en fantastiskt fin bana fick vi under söndagen testa på att erövra titeln "Klubbmästare i skytte" och med hjälp av instruktören Viktor Ångman och Mari Persson (som egenligen inte var där som instruktör men tog sig tiden att hjälpa oss som behövde tips och råd) så träffade vi faktiskt några duvor iaf. 

Knappt 1km från skjutbanan hölls det apporteringstävling där en fågel kraxade (fågeln hette Anders) och en dummy slängdes ut ca 15m från hunden och hundföraren. Hunden skulle sedan på tid skickas ut på en helt vanlig apport, och hur svårt kan det vara? 15meter är ju plättlätt för våra fyrbenta snabba hundar, kan man tycka.. Men det visade sig inte vara såå lätt, en del hundars ben sprang så fort så helt plötsligt var de ute på ängen bakom, en del hundar tyckte det var mer intressant med alla härliga lukter innan apporten och en del hundar tittade frågande på ägaren och undrade verkligen om en sketen dummy var det dom skulle hämta. "Var är fågeln?!".

Vid 12.00 samlades vi återigen inne i värmen där vi serverades varmkorv innan det var dags för prisutdelning.
Det var kanske inte förvånande när det var våra fantastiska instruktörer som tog hem klubbmästerskapet i skytte, Mari Persson och Viktor Ångman. Och det var väl tur det, annars hade vi fått börja fundera :-) 

Vinnare av apporttävlingen blev med förare Lars Göran Nordlander, bra jobbat!


(Fr v. Viktor Ångman, Lars Göran Nordlander och Mari Persson)
Foto: Anna Fors Ward

Bilder och filmer från medlemshelgen hittar ni på vår Facebooksida SVK JV

Ni kan även klicka er vidare här:
Foton från Linnea Stålhandske av dag 1 och dag 2
Foton från Anna Fors Ward från dag 1


Ett stort tack till ALLA som bidrog till att helgen kunde genomföras. Tack även till ForsWards Hund & Jakt som lät oss dricka kaffe i värmen, trampa runt på gården (och i skogen) samt vara behjälplig med instruktör vid skyttet på deras fina bana.
 

Tack till alla som planerat och fixat inför medlemshelgen men även ni som hjälpte till under helgen, med allt ifrån att visa stationer, fixat med disk, grillning, mat till att vara tidtagare, hålla i hund eller peppa varandra. 

Tack till vår fantastiska medlem Jenny Olsson som höll i föreläsningen om Fullbruk och gav oss tips, trixs och råd inför varje moment och förhoppningsvis kommande träningar.

Och ett stort tack till alla medlemmar som gör det möjligt, och värt, att anordna träningar, prov, medlemshelger och allt där till.