Du är här

Nyheter korthårig vorsteh

Digital träff – Korthårig Vorsteh

Svenska Vorstehklubben bjuder in till digital träff för dig som har en Korthårig Vorsteh och har funderingar runt avel. Träffen är främst tänkt för dig som är ny inom hundavel och som kanske tar dina första kullar på din hane eller tik.

Avelsrådet Helen Walsh och avelsfunktionären Åsa Stöckel för Korthårig Vorsteh kommer kort att berätta om SVK:s verksamhet och tankar runt avel. Det kommer även att finnas tid för att ställa frågor till oss gällande val av hane/tik, parning, valpning, hantering av valpköpare och annat som du funderar över gällande avel.  

Tid: Måndag 26/4 2021 kl. 19-21 

Plats: Via Zoom (du som är osäker på tekniken kan få hjälp att ansluta innan mötet) 

Antal deltagare: max 10 stycken

Om det blir stort intresse för detta möte kan flera möten komma att ordnas.

Anmälan

Anmälan sker genom att du skickar ett mail till hirvas1@gmail.com med ditt namn, ditt medlemsnummer i SVK, din mailadress samt tidigare eventuell erfarenhet av avel.

Anmälan vill vi ha senast söndagen den 22/4 2021. Länk till mötet mailas ut samma dag som mötet äger rum.
 
Med vänlig hälsning
Helen Walsh

 

Beteende- och personlighetsbeskrivning korthårig vorsteh

Nu har 200 Korthårig vorsteh genomfört BPH och att vi nu fått detaljerad sammanställning för rasen från SKK. Här kan du läsa hela rapporten.

Kramper på korthår

2019-02-08
 
Det kommer in fler och fler rapporter gällande kramper på korthåren. Vi kallar det kramper då vi ännu inte har tillräckligt med information för att kunna säga att det rör sig om EP i alla fallen. Dock är fallen så pass många att vi känner att man behöver kartlägga dessa.

Jag har under en tid kartlagt de fall av kramper som vi har fått till oss och vi kan se att det finns en "röd tråd" som man kan följa. Det är bättre att se över detta nu om det skulle behövas att vi vidtar åtgärder för att förhindra att vår fina ras får ett problem.

Vi vill därför uppmana Er att om ni har/haft en hund med kramper att maila in till oss och beskriva vad som har hänt, ålder när krampen uppstod och ev åtgärder. Eller har ni/du bara frågor/funderingar är du/ni välkommen att höra av er.

Med vänlig hälsning 
Helen Walsh, avelsråd

e-post