Du är här

Erik Gustafsson - ny ledamot av DomK

Hej alla, mitt namn är Erik Gustafsson jag är 56 år och tillhör SVK Västerbotten. Jag bor i Byske i Skellefteå kommun med min fru Anne-Christine och sonen Johan. Familjen består också av tre stycken strävhåriga vorsteh.

Jag har varit aktiv SVK sen början på 90-talet, allt från att hålla lydnadskurser till att sitta i styrelsen och inte minst som deltagande på jaktprov. Min utbildning till jaktprovsdomare gjorde jag i början på 20-hundratalet. Mina hundar Gråfågelns Baron, Pictan Art Frank och Glesbygdens Hildur är de som kan titulera sig svensk jaktchampion.

I unga år var det mest älgjakt jag kom i kontakt med eftersom min pappa jagade älg, men efterhand så utvecklades intresset för småviltsjakten mer och mer.  Det var allt från åteljakt och fällfångst på kråkfåglar, räv, grävling, mm. till sjöfågeljakt och smygjakt på rådjur. Men framför allt så utvecklades intresset för fågeljakt, främst då på våra skogshöns. Jakten bedrevs då utan hund som trampjakt.

Första gången jag kom i kontakt med stående fågelhundsjakten var det en engelsk setter som väckte intresset och som lånades så ofta jag kunde. När jag skaffade mig min första egna hund så föll valet på korthårig vorsteh, mycket tack vare dess allroundegenskaper. Numera så bedrivs jakten i huvudsak i en fantastisk natur där fjäll möter skog.

Jag ser fram emot arbetet i DomK och hoppas kunna medverka till att bevara den jaktliga synen på våra hundar och då inte minst på våra prov. Sedan tycker jag att det är viktigt att vi domare också behåller vår ödmjukhet genom att själva vara deltagare på våra jaktprov.