Resultatdatabasen fungerar igen

Resultatdatabasen fungerar igen

Vi har haft problem med RDB som har gjort att det inte har gått att föra in resultat från utställningar och viltspårprov. Nu ska problemet vara löst och man kan lägga in viltspår och utställningar igen.

Om ni får problem med att lägga in unga hundar kan det bero på att de inte hunnit in i RDB ännu. Om det inträffar så skicka hundens SE-nummer till webmaster@vorsteh.se så kollar vi upp det.

Själva databasen ligger fortfarande kvar hos den gamla leverantören. Vi koncentrerar oss på att först flytta hemsidan för att sedan lyfta över även RDB till den nya plattformen.

Vorsteh.se och anmälningssystemet flyttar till ett nytt system

Vi arbetar nu med att få upp den nya hemsidan och anmälningssystemet redan i augusti. Arbetet pågår under sommaren och vi återkommer med information så snart vi vet mer exakt datum. Vi kommer att informera alla provledare om hur det nya systemet fungerar, men det mesta blir som i det gamla systemet, men med en del förbättringar som har efterfrågats.

Nästa steg

Fas 2 – det finns också planer för att överföra provresultat automatiskt till RDB så att resultatredovisarna inte längre behöver göra det manuellt. Beslut om fas 2 har inte fattats.
Fas 3 – det finns många som efterfrågar en mer användarvänlig startsida för RDB för att ge medlemmar, avelskommittén och andra bättre möjlighet att hämta information från RDB. Beslut om fas 3 har inte fattats.

Maud Rahm, ordförande SVK