Domare

Carl-Magnus Olofsson

54 år uppfödd på en Dalmatiner kennel. Stort och brett intresse för djur, natur och jakt. Har jagat med ståendefågelhund sedan 1996 då jag köpte min första Strävhåriga Vorsteh. Har sedan dess haft minst två Strävhår i hushållet. Intresset för jakt och hundar har medfört att jag är både exteriördomare för grupp sju, ståendefågelhundar och jaktprovsdomare för kontinentala ståendefågelhundarna. Jaktligt ägnar jag mig åt både klövvilt, fågel och genomför eftersök med mina hundar. Fågeljakten genomförs i skog på fjället och på fält. Andra raser som har gjort Strävhåren sällskap år Greyhound, Labrador, Foxterrier, Irländsk Setter och Jack Russel terrier. Andra intressen som tar upp min tid är hästar.

Birger Knutsson

Känner mig tacksamt hedrad att få möjlighet att få döma vid årets Riksprov, inte minst hos SVK Södra, det ser jag verkligen fram emot.

Är trekvartsekel gammal och är mer än sedan ett halvsekel vorstehman. Har dömt i alla lokalavdelningar och även riksprov på alla underlag.

Har själv med egen hund vunnit riksprov och vid flera tillfällen varit med i finalsläpp med mina hundar. Började min domargärning i mitten av 1980-talet och har dömt långt över tusen jaktprovsstarter. Min filosofi är hundens sättet att finna fågel den allra viktigaste egenskapen, men gärna även att det också ska vara en fröjd för ögat.  

Rikard Andersson

”Lagom tjock man med stort jakt- och hundintresse, men med passerat bäst före datum, söker nya utmaningar i början av oktober 2024”. Så löd en jobbannons jag satte ut i höstas och märkligt nog fick jag napp nästan direkt! Tack Vorstehklubben för den möjligheten! Skämt åsido. Det skall bli väldigt kul och en stor ära att döma Riksprovet här nere i södern på fagra Österlen. Har vi bara lite flyt med väder och fåglar kommer det bli kanon. Skall personbeskrivningen ovan kompletteras något, så skulle den kunna lyda: 56 årig man, ursprungligen från Halland, men boendes i Skåne sedan 25 år. Agronom, som numera jobbar med odlingsutveckling i sockerbetor. En fru, två söner, ett strävhår och en borderterrier ingår i familjen. Jagat sedan 20-års åldern och den första vorstehn dök upp mitt liv för knappt 25 år sedan. Min tid som jaktprovsdomare, ja den närmar sig faktiskt 15 år. Utöver det jaktliga har jag också ett stort fågel- och fotointresse och kan även njuta av en skidtur eller supporta sönernas fotbollsspelande. Vi ses i sockerbetsfälten när blasten är hög och fasanerna många!

Thomas Johansson