Resultat Viltspår 1/5 2024

Uttagningen till Viltspårmästerskapet 2024 är nu genomfört och vi har ett resultat.(En representant+ reserv). 
I perfekt 1:a maj väder hade vi sju förväntansfulla deltagare med gott humör, pigga hundar och två domare som var ivriga på att starta proven, för att se om hundarna håller måttet för att få representera Västsvenska Vorstehklubben, vid viltspårmästerskapet 2024, som äger rum den 15/6 (läs mer på vorsteh.se)
Efter lottning så drog 3 ekipage iväg ut till domare Martin Petterssons spårmarker, fyra ekipage stannade kvar på Kai-P Berndts spårmarker, en efter en avverkade de sina spår, alla återsamlades för fika och domarna hade domaröverläggning för att kunna kora den som skall representera Västsvenska den 15/6 på Viltspårmästerskapet 2024.

Samtidigt idag har Västsvenska en tredje spårmark på Tjörn med tre startande i anlagsklass Susann Makkonen, Jan Eriksson, Kjell Svenberg och för domaren Tomas LInd. Bra Jobbat samtliga är godkända i anlagklass. Tack Domare Tomas Lind med utmärkta spårmarker på Tjörn.


Fr v Jan Sämgård, Lollo Persson, Maria Frick , Frida Jarnesand, Henrik Nystedt, P-A Bäcklund, Domarna: Martin Pettersson, Kai-P Berndt. 
Det resulterade i att Jan Sämgård med Vijaga Tsar kommer att representera
Västsvenska vid viltspårmästerskapet och Frida Jarnesand med Jägarglädjens Allis är 1:a reserv.
Det delades totalt ut  fyra förstapris, ett andrapris och två icke godkänt öppen klass spår.
 

Nu håller vi tummarna för Jan Sämgård med Vijaga Tsar, att mästerskapsbucklan hamnar hos Västsvenska 2024. 
Styrelsen vill slutligen passa på att tacka alla deltagare och våra eminenta domare Martin Pettersson med utmärkta spårmarker och Kai-P Berndt
och ett extra stort tack till Kai-P som har ställt upp med fina spår på sin fru Katarinas spårmarker i Gällsered.  //Lollo