Vårprovet är till ända!

Helgen 15-17 mars så genomfördes SVK JV’s vårprov i Mittådalen. Fina marker, men där föret var mestadels tungt för både förare och hundar.

Provhelgen började på fredagen med halvtrist väder och plusgrader men framåt dagen blev vädret bättre. Lördagen var en fin dag med bitvis kalla vindar och avslutningsvis började söndagsmorgonen med kalla temperaturer som värmdes upp under dagen och det blev en riktigt fin dag för deltagare och domare på fjället med blå himmel och strålande sol. Riporna har gett både förare och hundar en utmaning genom att dels vara få till antalet, dels skygga och snabba på vingarna.

Deltagarna på helgens prov har varit en blandning av lokalmedlemmar och medlemmar från andra lokalavdelningar. Totalt kom 83 st till start. På fredagen var det 4 st ekipage som gick till pris och 2 st ekipage som fick fältbetyg med sig, men där de inte fick till det med apporten. På lördagen var det 7 st ekipage som gick till pris och på söndagen var det 5 st ekipage som gick till pris. Genom provhelgen har det varit glada och förväntansfulla deltagare, gott samarbete mellan provledingen och domarna samt en trevlig gemensam kväll på lördagen med middag och prisutdelning.

Non-stop dogwear, Trangia, Monster Petfood och Björngropen AB har sponsrat provet med fina priser. Non-stop dogwear har sponsrat med jakttäcken. Trangia har sponsrat med garverade kök. Monster Petfood har sponsrat med fodersäckar, tuggben och bajspåsar. Björngropen AB har sponsrat med lokal Keramik från Funäsdalen.
Vi vill gärna också dela med oss av Tomas Jensens härliga inlägg som han publicerade på vår Facebooksida:

"Tack SVK JV för några välorganiserade härliga dagar tillsammans med duktiga hundar och deras duktiga hussar och mattar. Våra två ungdomar Tekla och Texas fick prova på ett underlag som skiljer sig lite mot den stubb de är vana hemmavid men de klarade det ganska bra tycker vi och bevisligen domaren och provledningen också som gav oss ett pris för bra kämpainsats. Tack även för det speciella priset för bästa skidåkare utan trugor på stavarna som förlorades i första släpp på lördag. Tack även till alla domare och provledare för all den tid ni lägger ner för att vi ska kunna uppleva den stämning och spänning som upplevs när det är jaktprov. Väl mött på kommande fältprov😎"


Tomas Jensen och hans fina trugor.

Man kan mäta snödjup på flera olika sätt !Resultat för dagarna hittar ni här:
Stort tack till alla deltagare, provledare, domare och sponsorer. Varmt välkomna tillbaka att starta på prov hos SVK JV, både lokalmedlemmar och medlemmar från andra lokalavdelningar.


Foton från helgen tagna av Emma Svedberg och Jenny Olsson.

Fr v. Domare Patrik Bergström, Angelica Hammarström, Per Sundström,
Uli Wieser och Anders Håkansson.
Vi riktar ett stort tack till våra provledare Emelie Eriksson,
Emma Svedberg och Lars-Göran Nyhlén.

Samt domare Thomas Rihpa, Fredrik Norman, Patrik Bergström, Angelica Hammaström, Per Sundström,Uli Wieser och Anders Håkansson !